VSDNVTPHIJVUPSDHSR se opět připomenul

23.03.2015 21:14

O divadelním spolku při Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále jsme již několikrát psali. Naposledy snad vloni v říjnu, kdy jsme se podivovali nad krkolomným názvem, který si hasičky samy sobě daly:

Volné sdružení divadelních nadšenců, všelijakých to příznivců hereckých i jiných výstupů uměleckých při SDH Starý Rožmitál – tedy ve zkratce VSDNVTPHIJVUPSDHSR. 

Tenkrát jsme se také dozvěděly, že členky měly za úkol se do Silvestra zkratku naučit zpaměti. Jak to která zvládla, to už jsme však nezjišťovali.

Zjištěnu ale máme jinou skutečnost: z Volného sdružení divadelních nadšenců se mezitím vydělila taneční skupina (viz například: https://www.staryrozmital.cz/news/velkolepy-triumf-starorozmitalskych-hasicek/ ), která už dokonce vystupovala na plese pivovaru Herold v Březnici.

VSDNVTPHIJVUPSDHSR dalo rovněž základ soutěžnímu družstvu hasiček v požárním sportu. To se poprvé naostro představí 25. dubna 2015 při Erbu města Rožmitálu p. Tř.

Divadelní spolek naposledy zazářil při nedávné oslavě šedesátin velitele starorožmitálského hasičského sboru Františka Veselého. Divadelnice nejdříve předstíraly, že panenky jdou silnicí, na které je prý potkají myslivcí. Na krku ale neměly granáty, ale jen jeden granát. Jak to dopadlo, může si každý domyslet. V nastalé vřavě nakonec oslavenci podstrčily část zábradlí z lávky přes Vlčavu, aby si mohl trénovat sborku a rozborku v případě povodně. Ostatně – to je jediný úkol, který hasiči ve Starém Rožmitále z loňského plánu činnosti nezvládli.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode