Výstava i pro ty dříve narozené

18.08.2016 05:21

Podbrdské muzeum v Rožmitále pod Třemšínem připravilo pod názvem Koloniál u pana Bajzy putovní výstavu navazující na knihu Josefa Poláčka Bylo nás pět a také na známý televizní seriál, na nějž upomínají i figuríny herců Petra Nárožného, Oldřicha Víznera a dalších.

Velký dík patří pracovnicím muzea, že se nespokojily jen s dodanými exponáty, ale výstavu doplnily i autentickými předměty na v Rožmitále proslavené obchody pánů Leopolda Wočky, Josefa Voldána či na Zámecký pivovar. Rožmitálské vzpomínky doplňují dobové plakáty a inzeráty, jako například cvokařské firmy Josefa Kulovaného, v jejíž prostorách se dnes nachází Cvokařské muzeum.

Kdo si chce zavzpomínat na doby v Rožmitále dávno minulé, tak má jedinečnou příležitost. A úplně nejlepší bude, když si před návštěvou výstavy přečte dva díly knížečky Jindřich Háska Kouzelné město Rožmitál, v níž autor líčí osudy rožmitálských obchodníků.

Výstava, na níž návštěvníci jen pasivně nekoukají, ale mohou si zahrát na prodavače či kupující, je otevřena až do 16. prosince 2016.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode