Výstava už patří veřejnosti. Najdete na fotografiích své předky?

21.04.2022 19:56

Dneska se v rožmitálském Podbrdském muzeu uskutečnila vernisáž nanejvýš zajímavé výstavy o historii cvokařských výrobních družstev ve Věšíně a ve Starém Rožmitále, z nichž to první, které v 60. letech pohltilo to druhé, oslavuje právě letos 130 let svého založení.

Vernisáž, kterou doprovázely ilustrativní herecké výstupy z historie cvokařství ve stodole a poté z novějšího výrobního programu věšínského družstva ve dvoraně muzea, zakončila mimořádná výrobní schůze.

Na ní přednesl děkovný projev směřovaný k pracovníkům muzea místostarosta Rožmitálu p. Tř. JUDr. Josef Kaiser a o realizaci výstavy promluvil kurátor výstavy Mgr. Rudolf Šimek. S hlavním referátem na mítinku, který uváděla ředitelka muzea Mgr. Pavla Váňová Černochová, vystoupil zasloužilý pracovník družstva ve Starém Rožmitále a největší pamětník Josef Hrdina.

Schůze neboli mítinku, který byl vyvrcholením velmi zajímavého odpoledního programu, se zúčastnilo přes šedesát bývalých zaměstnanců, jejich příznivců a hostů.

Výstava věšínského a starorožmitálského družstva, na níž jistě každý na dobových fotografiích pozná své předky, bude přístupná až do září.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode