Z II. ligy dobrovolně oblastní přebor

16.08.2021 21:49

Kdo zná situaci v družstvu mužů oddílu národní házené Spartaku Rožmitál, tak se asi vůbec nediví. Spíš se podivuje, že muži, většinou statní čtyřicátníci, ještě mají vůli hrát a obětovat víkendy tréninkům a zápasům. Příčinou, že ve Starém Rožmitále nebude po pěti letech II. liga, ale není jen zralý věk hráčů.

Dalším, a hodně důležitým důvodem, je chybějící trénink. Vždyť kvůli covidu se hráči nemohli přes zimu scházet v tělocvičně a přes rok už jsou vlastně bez pohybu. A zkuste si udělat robinsonádu, když na ni nemáte tělo připravené!

Rožmitál ale není sám, který na pandemii doplatil. Z II. ligy, skupiny A, se odhlásila i Jiskra Raspenava a ze skupiny B Osek nad Bečvou a Veselí na Moravě. Z oblastních přeborů se naopak do II. ligy přihlásily Chomutov do áčka a Chropyně do béčka. Čtete dobře. Přihlásily. Taková je covidová doba. Obě skupiny II. ligy budou tedy mít jen devět účastníků. Připomeňme, že už dva ročníky II. ligy byly anulovány, aniž byli vyhlášeni vítězové a sestupující.

Jak to tedy vypadá s dospěláckou národní házenou v Rožmitále? Po velké únorové diskuzi v házenkářské klubovně si chlapci uvědomili, že jsou natolik dobrá parta, že se nemohou rozejít. Na II. ligu se už sice necítí, ale na oblastní přebor určitě ano. Tam se mohou ještě ukázat!

A tak první kolo Západočeského oblastního přeboru sehrají 22. srpna v Záluží, 5. září mají doma Chudenice a o týden později zajíždí na zápas s béčkem Přeštic. Doma pak budou hrát zase až 26. září s Vřeskovicemi. Celý domácí program najdete v rubrice Co nás čeká.

A ještě poznámka: Je ještě třetí důvod proč jsme dobrovolně opustili II. ligu: Mnohaletá mezera na přelomu tisíciletí, kdy jsme zapomněli na děti a mládež.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode