Monografie o spisovateli Hofmeisterovi byla pokřtěna

06.11.2014 21:37

Ve čtvrtek 6. listopadu 2014 to bylo přesně 80 let a jeden měsíc od úmrtí rožmitálského spisovatele Rudolfa Richarda Hofmeistera. Tento den v podvečer se v Podbrdském muzeu v Rožmitále p. Tř, uskutečnil křest spisovatelovy monografie, kterou s podtitulem Nezasloužený osud průkopníka literární fantastiky napsal Jindřich Jirásek.

Křtu v krásném prostředí muzea se zúčastnilo přes čtyřicet obdivovatelů Hofmeisterova díla a mezi nimi i spisovatelův vnuk. Zahájení se ujala Iva Ryjáčková z Podbrdského muzea a pak už se střídal autor monografie, který přiblížil posluchačům spisovatelův život, s Milanem Peštou, jenž přednesl dvě ukázky z jeho tvorby.

Jako na každém správném křtu poté podepisoval autor svoji knihu, přičemž pro něj bylo poctou, že tak může činit za stolem, na němž psával samotný Hofmeister. V Podbrdském muzeu je totiž rožmitálskému spisovateli věnována celá expozice i s původním nábytkem a dokonce s výhledem na jeho rodný dům. Ke křtu bylo pražskou agenturou Double Impact, která knihu v nákladu pouhých 500 exemplářů financovala a vydala, zhotoveno i příležitostné razítko.
Kniha je tedy pokřtěna a může si už hledat své čtenáře.

K dostání je za 295 Kč v Rožmitále v prodejně Drogerie-knihy na náměstí, v Podbrdském muzeu a v Informačním centru a rovněž v informacích v Březnici.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode