Zase více návštěvníků na našem webu

02.08.2013 15:38

V červenci 2013 jsme si opět s naším webem vylepšili rekord v návštěvnosti. Číslo za měsíc červenec zní 2 403 unikátních návštěv, což je o 712 víc než při posledním rekordu v červnu. Samozřejmě víme, že ve statistice se odráží doba dovolených, kdy naši čtenáři odjíždějí do českých či jiných krajů bez svého notebooku a pro čtení starorožmitálského webu používají počítače v hotelech, motelech, botelech, kempech, letních bytech a internetových kavárnách. 

Tuto skutečnost lze vystopovat i ve statistice, ze kterých zemí se čtenáři k našemu webu připojují. Během července to byly například Turecko, Slovinsko, Rusko, Ukrajina, Slovensko, Velká Británie, Rumunsko či Indie. Ze zahraničí ale stále bezkonkurenčně vedou USA, kde nás hodně čtou průběžně po celý rok. Celkově však zahraniční podíl na čtenosti webu není příliš velký, a tvoří asi jen 12 procent. Má to však logiku, vždyť jsme jen v češtině. I když jsme přidali stručné resumé v angličtině a němčině.

V červenci 2013, když vezmeme všechny návštěvy (to znamená i víckrát z jednoho počítače), jsme měli denní průměr 203 připojení a kompletně za celý měsíc jsme dosáhli čísla 6 285.

U této tabulky je v prvním sloupci počet návštěv, ve druhém počet stránek a ve třetím počet hitů.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode