Ze zákulisí Belkouc rodiny - I/II

15.05.2023 00:06

Kdo oplakával konec zpravodajského videomagazínu Rožmitálská brdna, alespoň doufal, že Tomáš Belka z filmové branže neodešel nadobro. A naděje došla svého naplnění. Tomáš je zpět a dokonce i s bratrem Matějem.

1. května vypustili do kyberprostoru pětiminutovou pověst o původu města Rožmitálu, kterou za první dva týdny shlédlo na youtube přes sedm set diváků.

Nápad na částečně animovaný film na téma pověstí z okolí Třemšína vznikl u Belků již koncem srpna minulého roku, tedy v době, kdy Tomáš byl ještě hluboko ponořen do tvorby Rožmitálské brdny.

Po nastudování pověsti a vyběru vhodných pasáží pro kreslenou část videa zasedl za svůj grafický tablet Matěj a už o měsíc později přišel s první digitální kresbou. Ta zobrazovala tři jelení trofeje, snad inspirované pověstnou výstavou Jeleni v áleji se válejí, která se vždy druhou srpnovou sobotu koná ve Starém Rožmitále. Do konce roku nakreslil pár dalších kreseb jako třeba les se zvířaty z úvodu pověsti nebo starorožmitálský kostel.

Pak ovšem nastalo ticho a zdálo se, že projekt zmizí pod hromadou mnoha rozdělaných či neuskutečněných nápadů, které si Tomáš vymyslí a nedokáže dotáhnout do konce (jeho sebekritická slova, jimž jeho diváci ovšem nevěří).

Dokončení ve středu.

První Matějova kresba pro připravovaný film

Práce to bylo jako na kostele

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode