Zemřel František Kulovaný

25.02.2019 04:36

Včera nás zastihla smutná zpráva. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel ve věku 71 let František Kulovaný ze Starého Rožmitálu. Přes dva roky statečně bojoval se zákeřnou chorobou, ale v sobotu 23. února prohrál.

František patřil v obci mezi osobnosti, které dovedou strhnout ostatní. Už v 18 letech vstoupil do starorožmitálské požární jednoty a hned začal pracovat v jejím výboru, nejdříve jako vedoucí mládeže a poté dělal dlouhá léta referenta prevence, upozorňoval tedy občany na nebezpečí požáru, které bývá skryto v jejich obydlích. Od roku 1997 až do roku 2009 byl ve Sboru dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu starostou a v této funkci prožil v letech 2002 a 2006 největší povodně za posledních sto let, které od hasičů vyžadovaly enormní nasazení.

Byl vynikajícím vypravěčem, jenž dovedl nejen poutavě vyprávět množství historek z obce i okolí, ale který se i upřímně zajímal o každou chalupu, o každého člověka. Svými znalostmi nám často pomáhal s materiály na našem webu, například v seriálu Co domy vyprávějí či při identifikací starých fotografií.

Jářku, bude se nám po Tobě, Fando, stýskat!

Poslední rozloučení se zesnulým se koná ve čtvrtek 28. února v 10 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže ve Starém Rožmitálu.

František (vlevo) se svým mladším bratrem Karlem, který tragicky zahynul v roce 2015

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode