Zesnul Ing. Josef Vondrášek

30.12.2020 14:01

Dnes dopoledne nás zastihla smutná zpráva, že v noci náhle skonal ve věku 70 let dlouholetý starosta Rožmitálu pod Třemšínem Ing. Josef Vondrášek.

Prvním mužem města se stal po volbách v prosinci 1998, kdy zvítězila koalice KSČM a ČSSD a ve funkci starosty vystřídal Františka Lišku z doposud vládnoucího svazku ODS a KDU-ČSL.

Ing. Vondrášek se svou činností ve prospěch rodného města stal natolik oblíbeným, že byl s největším počtem preferenčních hlasů šestkrát zvolen do zastupitelstva města a starostoval bez přerušení 23 let až do své nečekané smrti. Rožmitálu pomáhal několik let i jako poslanec Parlamentu České republiky a člen zastupitelstva Středočeského kraje.

Pepík, jak si nechával říkat, Rožmitál nikdy neopustil, studoval zde i pracoval. Dokonce i vysokou školu v Praze studoval při zaměstnání v rožmitálském Agrostroji, kde začal dělat hned po maturitě a vydržel v něm až do roku 1993. Proto není divu, že jej každý ve městě i v okolí znal a on znal skoro každého a s každým si dovedl o jeho starostech i radostech popovídat.

Nezapomenou na něj ani ve Starém Rožmitále, kde se cítil mezi hasiči a házenkáři jako mezi svými. Zasloužil se například o plynofikaci a kanalizaci obce, rekonstrukce ulic a v poslední době i o úpravy kolem farního hřbitova. Velkým počinem byla modernizace sportovního areálu před pěti lety. Jen ten nový most přes Vlčavu už nestihl. Ale na tak velkou investici bohužel ani Pepík nedosáhl. Udělal toho hodně a hodně toho chtěl ještě udělat. Pro spoluobčany a své město.

Budeme na svého starostu dlouho a vděčně vzpomínat!

V závěru roku, který je všeobecně hodně smutný, od nás odešly dvě výrazné osobnosti rožmitálského života – v říjnu bývalý starosta Jiří Plachý a v noci na dnešek současný starosta Ing. Josef Vondrášek.

Ing. Josef Vondrášek (vpravo) při otevření zrekonstruované Rybovy ulice ve Starém Rožmitále v roce 2013

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode