Zítra se dohodne jak o Vlčavu ve Starém Rožmitále trvale pečovat

14.09.2023 19:04

Na dnešní zprávu Staroměšťáci se chystají na zastupitelstvo města, jejíž zkrácenou verzi jsme publikovali i na facebookovém profilu Starého Rožmitálu, reagoval též na facebooku starosta města Mgr. Pavel Bártl. Tady je jeho odpověď na naše stezky:

"Koryto potoka ve Starém Rožmitále řeší s pověření města p. David Fišer s krajským úřadem odborem životního prostředí. Dohoda, už je a zítra 15. 9. máme jednání s p. Fišerem a vedoucím Technických služeb přímo u potoka. TS dostanou pokyny jak o potok pečovat, jak se muže bagrovat a kosit tráva. Dohoda by měla být na trvalou péči o potok ! 

Situace s mostem ve Starém Rožmitále je mnou přehledně popsána v Třemšínských Listech. Aktuálně přesně dle smlouvy poslala firma Valbec dokončenou prováděcí dokumentaci, se kterou budou příslušná povolení vyřizovat v Příbrami, kde se tato stavba povoluje. Dle smlouvy bude dokumentace předána městu na rozhraní ledna a února 2024. Původní projekt byl na podnět občanů Starého Rožmitálu upraven na most bez pilíře! Tím se projektování prodloužilo zejména o nutnost nových povolení dotčených orgánů. 

V prosinci se bude sestavovat rozpočet města na rok 2024, kde se mimo jiné budeme bavit o tom zda chceme most zafinancovat bez dotace. Dávat teď pontonový most, když odhlédnu od toho, kde ho nyní sehnat, je ekonomický nesmysl . . . Průjezd Alejí Johanky bude povolen pouze z důvodu zásobování. Občana neodřízneme od možnosti objednat uhlí, drevo, či pokračovat ve stavbě. 

Děkuji za pochopení."

Vlčava dřív

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode