Životní úspěch Milana Hochmuta

29.10.2017 18:55

AKTUALIZOVÁNO 30.10. V 04.06 HOD.

Vytrvalostní běžec Milan Hochmut (30) ze Starého Rožmitálu dnes dosáhl na maratonu Mainova ve Frankfurtu nad Mohanem životního úspěchu. Mezi 14 513 (!) běžci a běžkyněmi skončil na vynikajícím 83. místě a ve své kategorii doběhl dokonce devatenáctý. Trať dlouhou 42 kilometrů a 195 metrů zdolávali běžci za nepříznivých podmínek, ale podle organizátorů byly lepší, než se před závodem čekalo.

Prestižní světové maratony obsazují na vedoucích místech tradičně Afričané. Nejinak tomu bylo i dnes ve Frankfurtu. První tři místa pro sebe získali Etiopané, čtvrtý skončil atlet z Keni. Teprve na pátém místě se umístil první Evropan.

Milan Hochmut se při svém třetím startu ve Frankfurtu opět zlepšil a trať zdolal v čase 2:30:52. Oproti roku 2015 se zlepšil téměř o tři minuty. Ve srovnání s rokem 2014, kdy se objevil ve Frankfurtu poprvé, dosáhl letos zlepšení o celou čtvrthodinu. (Vloni zůstal pro zranění doma.)

Z 34 startujících Čechů se Milan umístil na druhém místě, hned za českým reprezentantem ve vytrvalostním běhu Jiřím Homoláčem, který přes zimu trénuje s keňskými běžci v jejich výcvikovém táboře.

Celkově se frankfurstkého maratonského závodění zúčastnilo na 27 tisíc lidí na různých traťových délkách.

Asi se jednou ani nebudeme divit, že se Hochmutových výsledků všimnou i funkcionáři Českého atletického svazu a Milan nastoupí dráhu špičkového atleta.

A ještě jeden postřeh, a to jak se Milan Hochmut ve Frankfurtu posouvá ve výsledkové listině dopředu. V roce 2014 doběhl ze všech běžců a běžkyň na 207. místě, v roce 2015 na 98. místě a dneska už na 83. místě. Blahopřejeme!

Diplom z dnešního maratonu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode