Zloděj byl lapen během pár dnů a už sedí

08.12.2016 08:06

V pondělí 5. prosince jsme přinesli pod titulkem Horská kola nelze mít v kuchyni zprávu o vykradení sklepní kóje v domě v Rožmitále, kde neznámý pachatel ukradl v době od 28. listopadu do 2. prosince dvě horská kola, osm kusů elektrického nářadí a montážní box se šrouby.

A hle – pachatele rožmitálští policisté chytili za pár dnů od činu a dokonce už je i za mřížemi. Jak se to všechno seběhlo?

V pondělí, kdy jsme zprávu zveřejnili, konali policisté z obvodního oddělení v Rožmitále p. Tř. obchůzku po městě a přitom potkali čtyřiapadesátiletého muže, známého recidivistu, který vedl horské kolo. Tvrdil jim, že ho našel. Hlídka dotyčného na místě zadržela a převezla na služebnu k podání vysvětlení.

Jak se ukázalo, jízdní kolo nenašel, ale ukradl ve sklepních prostorách jednoho bytového domu ve městě. Na svědomí má i případ vykradené sklepní kóje, o níž píšeme na začátku. A kdo ví co ještě...

Celá věc byla řešena ve zkráceném přípravném řízení a ve 48 hodinách byl tento zloděj postaven před soud, kde byl ihned odsouzen k téměř dvouletému trestu odnětí svobody. Příslušníci policie ho následně eskortovali do věznice v Praze.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode