Zpráva o došlé poště do Cvokařského muzea

15.09.2015 07:42

Hned dvě poštovní zásilky jsme v poslední době obdrželi ve Cvokařském muzeu. Nejdříve k nám z černomořských pláží doletěla pohlednice od bývalých bulharských cvokařů a před pár dny jsme dostali dopisnici, ale ne jen tak ledajakou.

V sobotu 5. září 2015 odstartoval z letiště Točná letoun Praga E.114 Air Baby a zamířil na letiště v Praze - Letňanech, které leží v těsném sousedství výstaviště. Tady si odpoledne převzal poštovní zásilky řidič automobilu Praga Super Piccolo a odvezl je na veletrh Sběratel. Česká pošta k této události vydala speciální dopisnici (korespondenční lístek s předtištěnou známkou), jejímž autorem je malíř Václav Zapadlík, a kterou jsme právě dostali do muzea.

Taková dopisnice během své cesty dostala několik razítek, které z ní udělají ceněný originál. Nejprve byla oražena denním razítkem pošty Praha 412 – Modřany se dnem 5. 9. 2015, která je teritoriálně nejblíže letišti Točná, pak dostala razítko (kašet) potvrzující výše uvedenou přepravu letadlem a nakonec po příletu do Letňan příležitostné razítko veletrhu Sběratel 2015.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode