Zranění přivedla zpět na hřiště bývalé hráče

16.08.2018 03:43

Letos na jaře pronásledovala rožmitálské národní házenkáře četná zranění. Roman Stöckl si zlomil prst při utkání třetího kola se Všenicemi a se zraněním stále laboruje. Josefu Zemkovi nastaly problémy se šlachami dokonce hned v úvodním zápase proti Nýřanům. Obnovované zranění lýtka trápí i Petra Melichara. A Jiří Pičman? Ten sice odehrál celé jaro, ale zato si s pohmožděným prstem nechtěně odpočinul celou podzimní sezónu.

Nelze se tedy divit, že některé zápasy, především právě na jaře, sehrál Spartak v hodně kombinované sestavě. Do hry musel například Emanuel Trefný v zápase s Ejpovicemi a Ing. Josef Hrdina proti Všenicím a na podzim proti Kyšicím a Čakovicím. Zděnek Sadílek bránil bratrovo branku ve dvou podzimních duelech a navíc na jaře v utkání s Mostem.

Domácí zápas proti Baníku Most 20. května byl vůbec podivuhodný. Trenéři totiž – právě kvůli zraněním – poslali do hry úplně nový útok v sestavě Pavel Jeníček, David Franěk, Jakub Pazderník a Jiří Pičman. Jeníček sice pověsil doma házenkářský dres na hřebík už před 16 lety, ale právě tento den jej zase sundal a úspěšně. I po tak dlouhé pauze dokázal Mostu vstřelit tři branky. A Franěk, který jinak hraje v obraně, v tomto utkání dal svoji vůbec první mistrovskou branku v životě. Nesmíme také zapomenout na Tomáše Fouse, který proti Mostu sice ještě nehrál, ale už tušil, že se po deseti letech odpočinku na hřiště v dresu Spartaku opět vrátí. Stalo se to hned následující zápas v Čakovicích a pak pět dalších. A pro nadcházející sezónu už je dokonce napsán na soupisce Spartaku.

Sestava Spartaku v duelu proti Baníku Most letos v květnu

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode