Zrušení VÚ Brdy: Jak kdo hlasoval

13.12.2014 05:38

Včerejší zprávu o zrušení VÚ Brdy Poslaneckou sněmovnou doplňujeme o informaci, jak kdo z poslanců hlasoval.

Poslanecký klub ČSSD, přestože si před hlasováním vyžádal dlouhou přestávku, se nedokázal sjednotit. Proti přijetí zákona bylo 28 poslanců, zrušení újezdu naopak požadovalo sedm poslanců (Milan Chovanec – nelze se divit, Lubomír Zaorálek, Igor Jakubčík, Jiří Petrů, Bohuslav Sobotka, Lubomír Toufar a Václav Votava). Osm poslanců se zdrželo hlasování.

Z hnutí ANO se všichni jako jeden muž a jedna žena (až na Pavla Čiháka, který se zdržel) postavili za zrušení.

KSČM zůstala podobně jako ČSSD rozpolcená. Pro přijetí zákona hlasoval Jiří Valenta, proti přijetí se postavilo 15 poslanců (včetně našeho Jiřího Vondráška) a rovněž 15 se zdrželo.

V TOP 09 hlasoval proti zrušení újezdu jen Petr Gazdík, ostatních 21 poslanců žádalo jeho zrušení.

Z poslanců ODS bylo pro přijetí zákona šest poslanců a šest se zdrželo, mezi nimi i Petr Bendl, který při včerejším projednávání náhle nenechal na zákonu niť suchou.

Deset poslanců KDU-ČSL hlasovalo pro zrušení, dva se zdrželi. Z hnutí Úsvit byl proti přijetí zákona jen Tomio Okamura, ostatních dvanáct s ním vyslovilo souhlas.

Ke včerejšímu schválení zákona přikládáme ještě zprávu ČTK, jak ji zveřejnil Příbramský deník https://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/snemovna-schvalila-zruseni-vojenskeho-ujezdu-brdy-20141212.html

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode