Binec ve Starém Rožmitále?

26.07.2017 12:33

V červencových Třemšínských listech místostarosta Pavel Bártl oprávněně hřímal nad nepořádkem u kontejnerů na separovaný odpad na parkovišti u Podzámeckého rybníka, který hned každému návštěvníku města, jenž zde projede či parkuje, padne do oka. V srpnovém vydání časopisu, které právě vyšlo, starosta Josef Vondrášek ještě přitvrdil a zároveň oznámil řešení: Stanoviště kontejnerů na parkovišti se zruší a kontejnery se rozvezou po městě na místa, kde nebudou tak na očích.

A tak se nám ve Starém Rožmitále zčista jasna kontejnery objevily za bývalým kulturním domem, sice z pohledu z Rybovy ulice zastrčené, ale dva metry od parku a s lavičkami, který svépomocí vybudovali naši předci a uklízí malí hasiči. A pak nám přibyly další nádoby na stanovišti na pomezí Luhu a Ruslandu.

Takže problém teď bude i u nás. Naštěstí budou nádoby vyprazdňované místo dosavadních čtyř svozů šestkrát za měsíc.

Že budeme mít víc nádob na separovaný odpad, to by nebylo tak katastrofální. Někde být musí. Ale naučte některé naše spoluobčany či lufťáky mravům slušného člověka! Vždyť to vidíme v Cvokařském muzeu: Bezostyšné krádeže, i když drobností, psí výkaly kousek od sáčků na exkrementy (které si někdo také bere ve velkém) atd. atd.

U kontejnerů navíc ještě funguje zákon nabalování sněhové koule. Odloží-li u nich někdo, kdo je líný jet do sběrného dvora, třeba pneumatiku, zítra už tam budou dvě, pozítří k nim přibude starý koberec a další den třeba zbytky jídla. Samé věci, které do kontejnerů na sklo, papír či plasty vůbec nepatří, a které pak musí posbírat pracovníci technických služeb města a odvézt – do sběrného dvora.

Tak se holt asi budeme muset dívat, kdo a s čím ke kontejnerům chodí či kdo se u nich staví, když jen Starým Rožmitálem autem projíždí.

A ještě jedna poznámka: Pracovníci firmy, která nastřádaný odpad odváží a jíž kontejnery patří, by je měli občas také omýt a vyčistit. Zvláště ty na sklo, vypadají odpudivě. 

Nelze mít z toho radost.

Takové je nyní parkoviště u Podzámeckého rybníka

A takhle to zde přečasto vypadalo. Náš snímek je už z května 2013!

Stejný švajneraj byl a asi stále bude v Ruslandu ve Starém Rožmitále. Fotografii pořídila Marcela Minaříková před pár týdny.

Dnešní situace po zásahu rožmitálské radnice

Nové stanoviště kontejnerů u zadního traktu bývalého kulturního domu a téměř v parku (kde už v roce 2012 chvilku pobývaly)

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode