Co potřebujeme udělat. Jednání osadního výboru s radnicí

08.07.2021 07:29

Na společné schůzi osadních výborů se zástupci rožmitálské radnice 17. června v Zalánech předložili zástupci osadního výboru Lenka Vaňková a František Veselý žádosti obyvatel, co by potřebovali ve Starém Rožmitále udělat. Zde jsou společně s odpověďmi pracovníků vedení města podle oficiálního zápisu ze schůze:

Vyspravení děr na místní komunikaci do Ruslandu – zajistí technické služby

Umístění košů – 1 kus naproti mlýnu, 1 kus na nábřeží, 2 kusy na cyklostezku - odpověděl Mgr. Pavel Bártl (starosta): Na cyklostezku umístíme 1 lavičku, odpadkové koše zatím dávat na cyklostezku nebudeme.

Louže u přečerpávací stanice, vybudovat koryto -  u přečerpávací stanice koryto je, vyčistí technické služby.

Přechod pro chodce u autobusové zastávky - Václav Krýda (vedoucí odboru výstavby a životního prostředí): Myslím, že o povolení přechodu už město jednou žádalo, ale nebylo vyhověno. Pokusíme se znovu. Na odpověď pana Krýdy reakce zástupce osadního výboru: Pokud by nebyl možný přechod, pak alespoň vodorovné značení „Pozor děti“

U hasičské nádrže vyspravit betonové dlaždice – zajistí technické služby

Oprava cesty k dětskému hřišti – technické služby vyspraví recyklátem

Posekání travnaté plochy u hřiště a nádrže před konáním oslav 28. srpna – Pavel Zehnula

Umístění zrcadla na křižovatce Na Výsluní – Rybova (u hasičárny) - Jindřich Podlena (vedoucí střediska technických služeb): Zrcadlo je objednané, namontujeme.

Oprava hasičské zbrojnice – malování, natření vrat, sušák na hadice – zajistí osadní výbor

Malý výsuvný žebřík na natírání sloupů veřejného osvětlení – zapůjčí technické služby

Oplocení u hřiště - Jindřich Podlena: Hřiště je oplocené, nemá smyslu dělat další plot.

Asfalt na parkovišti a u vchodu do kostela - Mgr. Pavel Bártl: Celé parkoviště včetně vchodu do kostela se bude dláždit a bude financováno za přispění dotace v rámci náhrady nepropustných povrchů za propustné ze Státního fondu životního prostředí

Dotaz na stavební pozemky ve Starém Rožmitále - Václav Krýda: Město má ve vlastnictví a prodává pouze pozemky na Obůru. Ve Starém Rožmitále se připravuje územní studie na oblast mezi Ruslandem a firmou Kemmler Electronic. Tam je lokalita územním plánem určená k zastavění, ale všechny pozemky jsou zde soukromé a záleží na majitelích, zda je nabídnou k prodeji.

 

Archivní foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode