Čtvrtý masopust v třetím tisíciletí

25.02.2017 21:44

Tak máme ve Starém Rožmitále za sebou čtvrtý masopust v 21. století a v třetím tisíciletí. V sobotu 25. února přesně v poledne vyšel od hospůdky U splavu masopustní průvod pořádaný místním sborem dobrovolných hasičů a jeho divadelním odborem.

Divukrásné masky, u kterých mnohdy nešlo poznat, kdo se pod nimi skrývá, přepadaly od Ruslandu přes Luh až po Ves dům od domu, chalupu od chalupy. Všude, kde byli doma, je vítali s náručí plnou osvěžujícího truňku i všelijakých laskomin. Kapela domácím zahrála jejich oblíbenou a malé masky je obdarovaly koblihami.

Ve Starém Rožmitále bylo během masopustu veselo až do pozdních nočních hodin.  Z jeho průběhu přineseme ještě několik reportáží, teď zatím představíme jen několik aktéru průvodu.

Tradiční společné foto

Některé postavy bylo lze hned poznat jako například Krakonoše Brdonoše či vlka s jeho Karkulkou. Problém ale mnohdy byl, kdo vlastně maska je

Vodník byl jasný, technické služby mu dokonce připravily posez

Čarodějnice i pirát se klidně usadili pod boží muka

Morová maska marně lákala na bývalý morový hřbitov u Nového rybníka

Sněhurka a sedm trpaslíků zepředu...

 

... a zezadu

 

Masopustní kapela hrála od 12 hodin až do večera

Rumcajs je na fotografování asi zvyklý, Manka se však očividně styděla

Kočka u každé chalupy trpělivě čekala na páníčky

Po cestě se ale objevovala i jiná zvířátka

Koho bolely nohy, toho svezla andělská sběrná rikša

Někteří se snažili létat

Projíždějícím řidičům bylo doporučováno, aby zaplatili za průjezd Starým Rožmitálem ememko (masopustní mýtné). Někteří Rybovou ulicí jeli schválně i několikrát, jen aby mohli ulevit svým peněženkám. Asi tušili, že přispívají malým hasičům na výcvik.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode