Cvokařské muzeum mělo v noci otevřeno už po čtvrté

31.05.2015 07:43

Už čtvrtým rokem se Cvokařské muzeum připojilo k celostátní Muzejní noci a dá se říci, že ta letošní – včera v sobotu 30. května 2015 – byla zatím nejúspěšnější. Nejenže se večer uklidnil vítr, takže i nízká teplota byla snesitelnější, ale především do muzea zavítali i návštěvníci.

Letos poprvé jsme večerní prohlídku expozic rozšířili o nasvícení zahrady přiléhající k muzeu, takže návštěvníci si ještě umocnili zážitek z prohlídky. Ani jim nevadilo, že ve veřtatu se pohybovali téměř po tmě, neboť v něm není a také nikdy nebyla zavedena elektřina. Proč také – cvokařům přece svítila na kování hřebíků a šerek rozpálená výheň. Tak nějak tomu bylo i o včerejší noci, jen ti cvokaři chyběli.

Ve 23 hodin se muzeum a cvokařská dílna zavřely a světla zhasla. Muzejní noc ve Starém Rožmitále proběhla v míru a pokoji, na rozdíl třeba od Muzejní noci před dvěma lety, kdy jsme trnuli, zda po několika letech opět neprožijeme povodeň. (viz naše zpráva: https://www.staryrozmital.cz/news/muzejni-noc-se-zmenila-na-povodnovou-noc/ ).

Cvokařské muzeum v noci 30. května 2015.

Přiléhající veřtat (cvokařská dílna) ve stejný čas.

Část nasvícené zahrady.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode