Dnes se představili hasiči, házenkáři a turisté

25.04.2015 18:09

Sobota 25. dubna 2015 byla natolik bohatá na události, že je nestačíme v nějakém rozumném čase pokrýt. Tak zatím alespoň heslovitě:

Dopoledne se staroměstský sbor dobrovolných hasičů zúčastnil soutěže o Erb města Rožmitálu. A držte se! Naše ženy, jež se vůbec poprvé ve stodvacetičtyřleté historii hasičstva ve Starém Rožmitálu ukázaly na nějaké soutěži, vybojovaly hned mezi sedmi celky třetí místo. Zahanbit se nedali ani naši chlapci, kteří se na veřejnosti představili po dlouhých měsících a v novém složení. Rovněž mezi sedmi mužstvy získali také bronzovou medaili. Oběma celkům blahopřejeme.

Napilno měli dnes i národní házenkáři Spartaku Rožmitál. Odpoledne sehráli mistrovské utkání oblastního přeboru v Nezvěsticích s tamním béčkem. V zápase na našich sportovcích projevilo zklamání z remízy s vedoucím celkem Říčan minulou neděli doma a v Nezvěsticích překvapivě prohráli 11:15 po poločase 6:7.

Řadu Staroměšťáků jsme ve 14 hodin potkali ve Vacíkově, kde se už po třetí konala manifestace proti těžbě zlata na Petráškově hoře. Právě tuto horu pak slézalo na tři sta turistů. Po zdolání asi tříkilometrového pochodu na ně v cíli čekalo rýžování zlata, opékání špekáčků, limonády a bezedný sud piva.

Ke všem třem dnešním událostem se vrátíme v dalších dnech podrobněji.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode