Hana a Jiří Pičmanovi oceněni

14.01.2019 03:20

Tradičně na sklonku roku přebírají na rožmitálské radnici ocenění bezpříspěvkoví dárci krve. V polovině prosince mezi nimi tentokrát byli i Hana Pičmanová a její syn Jiří z Luhu. Paní Pičmanová obdržela od zástupců města a Českého červeného kříže za 40 bezplatných odběrů zlatou plaketu prof. MUDr. Janského a Jiří, který je znám jako útočník ligového házenkářského mužstva Spartaku Rožmitál, získal za 20 bezplatných odběrů stříbrnou plaketu.

Připomeňme, že ve Starém Rožmitále máme i druhého držitele zlaté plakety. Před dvěma lety převzal toto ocenění od zástupců města a ČČK Silvester Brňák ze Vsi.

Komu čest, tomu čest!

Český červený kříž, který dárcovství krve organizuje, i celá společnost si dárců, kteří jsou ochotni nezištně pomáhat druhým, už tradičně váží, a tak se je snaží alespoň morálně ocenit. Z dřívějška trochu zprofanované heslo Daruj krev, daruješ život totiž i nadále platí. Krev je pořád nezbytně potřebná při těžkých úrazech, operacích, léčbě otrav, popáleninách či hemofilii, při léčení umělou ledvinou nebo při zhoubných nemocech krve. I když už umíme nahradit pomalu cokoli, umělou krev ještě nikdo nevynalezl.

Hana Pičmanová, zastupitelka města Rožmitálu p. Tř. Mgr. Květa Jeníčková, syn Jiří  a dcera Michaela po slavnostním aktu na radnici. Foto: Facebook

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode