Hasičátka se letos činila

05.12.2017 14:15

Mladí členové Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále se letos opravdu činili. Neminul měsíc, aby nebyli na nějakém závodě či soutěži anebo nestmelovali kolektiv na soustředění, výletech apod.

Když to vezmeme od začátku, tak už v lednu se hasičátka zúčastnila zimní soutěže v Březnici. Dvě družstva skončila na čtvrtém a desátém místě ze šestnácti startujících. Pak se dělaly zkoušky na odznak odbornosti, který získalo deset dětí. Na jaře vyjeli mladí hasiči dvakrát na brannou soutěž Plamen, nejdříve do Občova a pak do Počepic. Z různých kategorií se nejlépe umístili v požárním útoku, kdy z 24 družstev vybojovali deváté místo.

První polovinu roku zakončila starorožmitálská hasičátka v červnu tam, kde ji začala – v Březnici. Požární útok tam zvládla tak dokonale, že přivezla domů poháry za druhé a páté místo.

 

Takhle s veselou se vracela hasičátka do Starého Rožmitálu v červnu z Březnice

 

Hned první den druhé poloviny letošního roku se mladí hasiči SDH Starý Rožmitál odstěhovali k hájovně Na Dědku, kde až do 8. července prožívali za dozoru vedoucích nejrůznější dobrodružství (viz naše zpráva https://www.staryrozmital.cz/news/hasicatka-u-dedka/ ). Začátkem srpna už čekaly na hasičátka závody v Suchodole, kde naše dvě družstva vybojovala třetí a páté místo. Soutěžilo se ve štafetách, branném výcviku i v požárním útoku.

V říjnu startoval nový ročník branné hry Plamen, kde se ve štafetách děcka umístila z 19 zúčastněných na 13. a 15. místě. A stále v říjnu si ještě mladíci a mladice střihli brigádu a vydali se rovněž na výlet do Prahy.

Letošní rok ale nebyl jen o závodech a výletech. Základem byly samozřejmě výcvik a trénink a také pravidelné schůzky. Tak ať to hasičátkám i jejich vedoucím vydrží i do příštího roku.

 

Mladí hasiči a hasičky ze Starého Rožmitálu. Foto Lucie Trefná



 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode