Hasiči Mora a Hochmut oceněni

15.12.2016 19:10

Na výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu pořádané 10. prosince se dostalo ocenění a velkého potlesku dvěma nejúspěšnějším členům sboru, kteří šíří už několik let jeho slávu daleko za hranicemi města i okresu.

Jan Mora a Milan Hochmut totiž letos už po čtvrté zvítězili v enormně namáhavém běhu v plné hasičské zbroji do Svatohorských schodů v Příbrami.

Trať o délce 560 metrů a s výškovým převýšením osmdesát metrů zdolávají hasiči ve stejnokroji a bagančatech, s přilbou na hlavě, s hadicí a proudnicí v rukou a s hasicím přístrojem na zádech. V úmorném třicetistupňovém vedru dosáhli Mora a Hochmut letos vynikajícího času 3:53:73. Více si o jejich úspěchu přečtěte na https://www.staryrozmital.cz/news/hochmut-a-mora-veni-vidi-vici/

Z hasičských a běžeckých kuloárů jsme se dozvěděli, že i v roce 2017 se oba reprezentanti starorožmitálských hasičů postaví před první schod na start a pokusí se zvítězit i popáté. Inu, jak se v tomto případě řekne – do pětice všeho dobrého!

 

Putovní pohár pro vítěze, na němž už jsou čtyřikrát vyryta jména Jana Mory a Milana Hochmuta



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode