Jak po Starém Rožmitále putovaly kontejnery

26.07.2017 12:37

V jiné zprávě píšeme o nařízení rožmitálské radnice umístit kontejnery na separovaný odpad m.j. ve Starém Rožmitále a zlikvidovat tak hrůzu na parkovišti u Podzámeckého rybníka. Jistě nezaškodí si trochu připomenout jak v průběhu pěti let, co kontejnery ve městě máme, po Starém Rožmitále putovaly, než se konečně usadily.

Na jaře v roce 2012 se objevily na parkovišti (což je vlastně staroměstská náves) před bývalým kulturním domem. Dlouho se tady však neohřály. Bordel, který nebyl dílem jen Staroměšťáků, totiž vítal turisty přijíždějící zájezdovými autobusy za J. J. Rybou. Ti koukali!

A tak v květnu téhož roku kontejnery putovaly do závětří k zadnímu traktu bývalého kulturního domu k parčíku. Tady ale vydržely jen pár dní a byly přemístěny před přečerpávací stanici kanalizace. Za několik dalších dní je někdo vytlačil (byly tehdy prázdné) před bývalý mlýn, jak ukazuje fotografie.

Od 1. srpna 2012 se kontejnery definitivně usadily. Dva na plast, jeden na papír a jeden na sklo byly umístěny na pomezí Luhu a Ruslandu před dům č. p. 167. Druhé stanoviště radnice zřídila na parkovišti u Podzámeckého rybníka. Tady se začínalo po jednom kontejneru na plast, papír a sklo a k tomu přibyla nádoba na drobný elektroodpad. A jak to dopadlo? U Podzámeckého rybníka je dnes prázdno a čisto, ve Starém Rožmitále kontejnery naopak přibyly.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode