Jak přinutit řidiče jet v Rybovce třicítkou?

31.05.2023 00:51

V křížení Železné a Rybovy ulice, v její nejužší části kde chybí i chodník, je sice už tři roky třicítka, ale - po pravdě řečeno - nikdo ji nedodržuje. I více než padesátkou si to tady frčí nejen osobní automobily, ale leckdy i linkové autobusy.

Než se něco či někomu stane!

Problém byl jedním z témat na nedávném setkání starorožmitálského osadního výboru s občany. Návrhy?

Namalovat zebru pro chodce. Omezení rychlosti na 30 km/hod. zavést v celé staroměstské části Rybovy ulice. Umístit stacionární radary.

Už teď je ale jasné, že orgán, který vládne kulatým červeným razítkem, bude mít řadu námitek. Vzpomenete si na roky 2015 a 2021? Tehdy se osadní výbor do řešení dopravních problémů v obci pořádně obul. A jak to dopadlo? Všechny požadavky byly Příbramí zamítnuty. Však si protokol přečtěte.

Jeden příklad za všechny: Návrh na zřízení přechodu pro chodce u autobusové zastávky byl zamítnut takto:

„Statistiky dokazují, že je více chodců zraněno (sraženo autem) na přechodu pro chodce než mimo přechod. Je to způsobeno tím, že chodec se domnívá, že na přechodu pro chodce má přednost před projíždějícím autem a často vstoupí do vozovky bez rozhlédnutí se. Zároveň jsou stanoveny určité požadavky na zřízení přechodu pro chodce, jež v daném místě nejsou splněny (např. průměrný počet zde se pohybujících chodců)“.

Jak to dopadne tentokrát s Rybovou ulicí?

Třicítka před křižovatkou Rybovy a Železné ulice

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode