Jaké politické strany budeme volit

19.08.2014 10:03

Město Rožmitál pod Třemšínem, obec s rozšířenou působností, zveřejnilo 19. srpna 2014 na svých webových stránkách informaci, jaké politické subjekty se zaregistrovaly do komunálních voleb, které se budou konat 10. a 11. října 2014.

Do obecního zastupitelstva města, které spravuje i městskou část Starý Rožmitál, staví své kandidáty KSČM, KDU-ČSL, ČSSD, ODS spolu s rožmitálskými patrioty a hnutí Zelená pro Rožmitál. Dále se budou o posty ve vedení města ucházet nezávislí kandidáti.

Podívejme se ještě do okolních obcí.

Jistě je zajímavé, že současný nejsilnější politický subjekt Hnutí ANO 2011 se zaregistroval pouze ve Vranovicích a Okamurův Úsvit přímé demokracie jenom ve Věšíně. Asi to o něčem svědčí: Nemají lidi! Ve Vševilech, Nepomuku, Sedlici a Bezděkově budou ve hře pouze nezávislí kandidáti a nezávislí budou také jedinými konkurenty ANO ve Vranovicích. Pestřejší nabídka bude jen ve Věšíně, kde se kromě Úsvitu zaregistrovaly rovněž ODS, ČSSD, KSČM, Sdružení nezávislých – hasiči Buková a vedle nich ještě jedni zcela nezávislí nezávislí.

Jakmile budeme znát jména kandidátů (alespoň pokud jde o Rožmitál), rádi je zveřejníme.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode