Má ještě bývalý kulturní dům šanci na druhý život?

17.07.2014 05:50

Vícekrát jsme už informovali o snaze majitelů prodat v restituci získaný bývalý kulturní dům ve Starém Rožmitále. V těchto dnech patrně dochází v prodeji tohoto rozsáhlého objektu, kterým se ještě před 25 lety pyšnil celý Rožmitál, k rozhodující fázi.

Jak jsme nedávno psali, prodejní cena, za kterou jej nabízejí dvě realitní kanceláře, byla už snížena na 4 miliony Kč, a jak jsme zjistili, nemusí to být cena konečná. Dá se o ní ještě jednat.

Bývalý kulturní dům s velkým společenským sálem, rozsáhlou restaurací, ještě větší prodejnou, bytem 2+1, zázemím a dvorem je dnes kompletně vyklizen. Naposledy se v červnu z objektu vystěhovala chráněná dílna Miroslavy Bahenské. Rovněž pozemky pod budovou jsou zceleny a patří vlastníkovi, jenž kulturák prodává.

Má starorožmitálský kulturní dům ještě šanci na druhý život? Nebo zůstanou dveře navždy zamčené a nám zůstanou jen vzpomínky na plesy, taneční, koncerty, rozšafné hostinské a dobrou kuchyni?

A ještě jedna poznámka: Kdo si chce znovu přečíst, co jsme kdy o tomto objektu napsali, nechť si zadá ve vyhledávači tohoto webu : kulturní dům.

Bývalý kulturní dům v zimě ...

... a v létě.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode