Nejčtenější zprávy ze Starého Rožmitálu

15.01.2019 02:53

Vloni zaznamenaly rekordní návštěvnost nejen naše weby www.staryrozmital.cz a www.rrhofmeister.cz, ale také profil Cvokařského muzea na facebooku. Zasloužily se o to především zprávy o anketě Alej roku 2018 a o retro oslavách 1. máje. Podívejme se tedy, co minulý rok nejvíce zajímalo naše čtenáře na sociální síti:

V sedmi zprávách, v nichž jsme informovali o vyhlášení ankety o Alej roku 2018, zveřejňovali průběžné výsledky a vyzývali k podpoře Aleje Johanky z Rožmitálu, jsme oslovili celkem 27 900 lidí. Druhou nejúspěšnější akcí bylo zpravodajství z retro oslav 1. máje ve Starém Rožmitále a ve městě, které natáčela a ještě ten den večer vysílala TV Barrandov. Tři zprávy si přečetlo dohromady 7 800 čtenářů.

Zájem 5 800 lidí vyvolaly dvě zprávy se sportovní tématikou, a to o dokončení výstavby cyklostezky a skateparku. Informace o počasí jsou vždy populární, zvlášť když přívalový déšť při bouřce zaplaví komunikace nebo nenadálý blesk zlikviduje v několika chalupách elektrospotřebiče. Dvě zprávy o těchto událostech si přečetlo 3 400 recipientů.

Přes tři tisíce zhlédnutí dosáhly ještě snímky a povídání o vycházce spisovatele Hofmeistera po stopách spisovatele Hofmeistera a o úspěšných vystoupeních Dechového orchestru mladých na festivalu v Rožmitále a na vánočních trzích v Praze.

Zpráv, které si přečetlo nejméně dva tisíce lidí, bylo řada, a tak jmenujme alespoň světovou filmovou premiéru před hospůdkou U splavu, apríl o experimentu památkářů s rožmitálským náměstím, seznam 115 kandidátů, kteří chtěli ve volbách na radnici, první Rožmitálský pivní fest, účast rožmitálských hasičů v celostátní anketě o nejlepší sbor, živý betlém v Ruslandu, vánoční koncert na rožmitálském zámku a téměř celou stranu zveřejněnou v Mladé frontě Dnes o Cvokařském muzeu.

Redaktorka Šárka Sedláková byla z 1. máje u vytržení a slíbila, že se na další naše akce vrátí. Bohužel zpravodajská relace na TV Barrandov skončila a veškerou publicistiku obstarává majitel stanice Jaromír Soukup

Sportovní a oddechový areál v západní části Starého Rožmitálu se utěšeně rozrůstá. Na konci roku přibyl skatepark a do Věšína byla dokončena cyklostezka

Přestože vloni bylo především sucho, v květnu zasáhl Rožmitál při bouřce přívalový déšť

V roce 2018 jsme vzpomínali 150. výročí narození rožmitálského spisovatele Rudolfa Richarda Hofmeistera

Dechový orchestr mladých (DOM) při ZUŠ JJR se vloni začal prosazovat v celostátním měřítku

V létě měl ve Starém Rožmitále premiéru festival filmů o Rožmitálu

Na náš aprílový žertík o svérázném experimentu památkářů s rožmitálským náměstím, které bude vylidněno a zapečetěno, se nachytaly i sdělovací prostředky. Naštěstí předem nám redaktoři zavolali. Přesto upravenou, tentokrát vážně pojatou informaci zveřejnili, neboť nebyla daleko od pravdy

První Rožmitálský pivní fest se setkal s nadšením a určitě bude letos pokračovat

Ruslandský betlém vloni přinášel radost lidem už podruhé

Po čtyřiceti letech se mohla veřejnost podívat do Gryspekovského paláce rožmitálského zámku

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode