Odešel Jiří Plachý

08.10.2020 14:16

AKTUALIZOVÁNO 9. října v 16.57 hod.

V noci na dnešek skonal ve věku 87 let Jiří Plachý, významná osobnost nejen Starého Rožmitálu, ale i celého regionu.

Narodil se ve Starém Rožmitále a jako sedmadvacetiletý byl v roce 1961 zvolen předsedou Místního národního výboru obce. Tuto funkci vykonával až do sloučení s městem o rok později. Od roku 1971 byl nejdříve rok tajemníkem a poté deset let předsedou Místního národního výboru v Rožmitále p. Tř. Zasadil se o rozsáhlou obytnou a občanskou výstavbu ve městě, posloužil jako jeden z příkladů pro televizní seriál Muž na radnici Jaroslava Dietla. V roce 1980 byl z funkce odejit na funkci vedoucího Okresního podniku bytového hospodářství (OPBH) v Příbrami, ve které zůstal až do důchodu.

Od roku 1961 do 1977 a poté opět od roku 2009 do 2015 byl starostou sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále a mnoho let aktivním předsedou osadního výboru. V padesátých letech patřil mezi nadšence hrající národní házenou v obci.

Ve své dlouholeté činorodé a obětavé práci vždy dovedl strhnout k záslužné činnosti pro obec i ostatní spoluobčany. Odešel galantní člověk, který se do posledních chvil dovedl radovat ze života a každého dokázal svými znalostmi a stálým optimismem povzbudit.

Poslední rozloučení s Jiřím Plachým se uskuteční ve čtvrtek 15. října na hřbitově ve Starém Rožmitálu. Občanský pohřeb začíná v 11 hodin.

Čest jeho památce!

Jiří Plachý při slavnostním otevření házenkářského areálu ve Starém Rožmitále v roce 2015

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode