Odpady v Rožmitále ponovu

14.01.2022 00:01

Od letošního Nového roku zavádí rožmitálská radnice místní poplatek za nakládání s odpady. Na základě změny legislativy už totiž není možné používat dosavadní známkový systém svozu odpadů.

Takže nově bude celoroční poplatek ve výši 720 Kč platit každá (tedy opravdu každá) osoba s trvalým bydlištěm v obci. Poplatku se nevyhnou ale ani ti, co nemají v Rožmitále trvalé bydliště a jezdí sem občas na chalupu, ani ti, kteří nechávají své nemovitosti před očima veřejnosti chátrat. Budou platit jednorázově 720 korun ročně ať, je majitel jeden či více (například společné jmění manželů).

Dodejme, že v ceně poplatku jsou zahrnuty všechny složky odpadového hospodářství města, počínaje týdenním svozem domovního odpadu, přes svoz tříděného odpadu z kontejnerů umístěných po městě, likvidaci odpadů odevzdaných ve sběrném dvoře až po zpracování biologického odpadu v kompostárně. I tak ovšem město na hospodaření s odpady letos připlatí minimálně dvěma miliony korun.

A jaké mají poplatky v blízkých městech? V Březnici platí rovněž 720 Kč, v Příbrami 600 Kč a třeba ve Hvožďanech 660 Kč.

Každý občan či majitel nemovitosti v Rožmitále se musí k poplatku přihlásit do 15. ledna a do 31. května poplatek uhradit.

Známky už nebudou a každá popelnice bude vyvezena každý týden

Odpad, který lze třídit, se bude odkládat i nadále jen a jen do k tomu určených kontejnerů. Tento odstrašující archivní snímek naházeného všeho možného včetně několika párů obuvi kolem nádob na separovaný odpad je z loňského dubna ze Starého Rožmitálu

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode