Osadní výbor se snaží urovnat spor

13.06.2015 08:05

Osadní výbor Starého Rožmitálu vyvíjí iniciativu k uklidnění situace mezi Růženou Stöcklovou a managementem vedle jejího domu stojící hospůdky U splavu (viz naše zpráva https://www.staryrozmital.cz/news/starosti-ve-starem-rozmitale-4-5/ ). Na den 3. června 2015 si domluvili členové výboru Milan Hochmut a Mgr. Miloslav Pešta schůzku s paní Stöcklovou u ní doma. Z jednání jsme dostali od výboru tento zápis:

„Na den 3. června bylo domluveno setkání M. Hochmuta a M. Pešty s pí R. Stöcklovou s přáním najít v úzkém kruhu kompromisní řešení nešťastné situace okolo starorožmitálské hospody. Jednání proběhlo v bytě pí Stöcklové v klidném pohostinném prostředí, nicméně k smírnému řešení, kdy obě strany by v něčem ustoupily, k něčemu se zavázaly a na oplátku něco získaly, však nedošlo. Paní Stöcklová nebyla ochotná k žádným ústupkům, takže tento pokus osadního výboru o zlepšení atmosféry ve veřejném prostoru bohužel vyzněl do prázdna.“

Co dodat? Chválíme úsilovnou snahu členů osadního výboru najít kompromis, o něj se však musí snažit obě strany. A to se nestalo a jak lze zcela s určitostí předpovědět – také nikdy nestane.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode