Starosti ve Starém Rožmitále – 4/5

28.05.2015 06:15

A vřava na veřejném zasedání osadního výboru 23. května 2013 opravdu nastala, zvláště poté, když paní Stöcklová prohlásila, že hudbu v hospodě nezakázala ona, ale okresní hygienická stanice v Příbrami v roce 1998. A jejím rozhodnutím se řídí. V penzionu v domě zkolaudovaného v roce 1986, který vedle hospody paní Stöcklová provozuje, se chtějí hosté vyspat, v hospodě se chtějí hosté bavit.

Jak z toho ven? Předseda osadního výboru Hochmut iniciativně v únoru po 23. hodině prošel s majitelkou domu její nemovitost a neshledal žádný hluk, který by nedal jí ani hostům spát. Ani v knize hostů nejsou žádné stížnosti, ba naopak: jen samé pochvaly.

Vzrušená diskuze totiž ukázala něco zcela jiného: V této kauze už nejde vůbec o hluk či nehluk z hospody, tady jde o mezilidské vztahy. Proto visí nad celou záležitostí velký otazník, proč tak ochotně po nocích zasahuje starosta města a proč tak ochotně do hospody zajíždějí na kontrolu hlučnosti státní policisté.

V těchto dnech byla opět zamítnuta stavba pergoly před hospodou na místě, ze kterého lze vidět, a tedy i slyšet k domu paní Stöcklové, ale také na plácek, kde se například konají hasičské soutěže. Pergola se tak bude stavět za hospodou kde jsou WC tak, aby hosté byli skryti a hluku bránila stavba hospody.

Proč? Ne kvůli zaclonění hluku, ale kvůli tomu, že se k paní Stöcklové lidé špatně chovají, pokřikují na ni a zdraví ji s ironií. „Kdyby se ke mně chovali slušně, byla by pergola na původním místě“!, řekla doslova stěžovatelka. Navíc informovala, že město nyní nechalo zpracovat projekt na ještě větší odhlučnění hospody tak, aby uvnitř mohla hrát alespoň televize a minivěž.  Pokud jde o venkovní zábavu před hospodou, tak by jí nevadila, ovšem musela by být pořádná (asi dechová) hudba.

Mgr. Pešta už diskuzi nevydržel a řekl paní Stöcklové, že občané chtějí smír, její odpověď byla ale jasná: „To nejde!“.

O celém dlouho trvajícím sporu, který už stál radnici hodně peněz a ještě – jak to vypadá – bude stát další, jsme psali v širších souvislostech v třídílném seriálu Naše malá starorožmitálská kauza v lednu, viz:

https://www.staryrozmital.cz/news/nase-mala-starorozmitalska-kauza-1-3/

https://www.staryrozmital.cz/news/nase-mala-starorozmitalska-kauza-2-3/

https://www.staryrozmital.cz/news/nase-mala-starorozmitalska-kauza-3-3/

Zítra poslední díl: Kde číhá nebezpečí na ulicích a co dělá policie?

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode