Podkostelní mlýn zase pomele

01.04.2014 07:15

Z několika na sobě nezávislých zdrojů jsme se dozvěděli, že Podkostelní mlýn ve Starém Rožmitále od majitelky vykoupil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a hned jej prodal firmě Triple Impact, která byla jen hodinu před tím zapsána do obchodního rejstříku.

Na celé transakci je nejpodivnější to, že mlýn firma zakoupila se záměrem, že v něm v plném rozsahu – až na pilu – obnoví činnost. Bohutínští mlynáři, kam si řada Staroměštáků jezdí pro čerstvě namletou mouku, údajně proti prodeji mlýna bez výběrového řízení protestovali, ale bez úspěchu. Nelze se divit, že je obnovení mletí mouky i pekárny ve Starém Rožmitále enormě zajímá. Bohutín není od Starého Rožmitálu daleko a při současném ekonomickém srabu mít ještě za humny konkurenci, to není nic suprového.

My k tomu jen dodáváme: Záměr uvést Podkostelní mlýn po 60 letech do provozu – budiž, ale jak bude nový majitel třeba řešit přívod vody na vantroky? Má změnu vodoteče Vlčavy vůbec projednánu s povodím Vltavy? A takových otázek se samozřejmě vtírá víc. Zítra přineseme o celé věci další materiál.

Takto bude zase Podkostelní mlýn vypadat. Jen ty kočáry budou mít zapřaženo více koní.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode