Pokemóni u muzea

28.07.2016 11:01

Japonská animovaná postavička, patrně Pikachu, čeká na své objevitele blízko Cvokařského muzea ve Starém Rožmitále. Ba co víc, o pár metrů blíž je dokonce pokestop s pokebally, kterými se lze do naší obludky, ale i do dalších strefovat. A to ještě není všechno: Asi si tu hráči mohou pořídit i feromony, kterými lze k sobě příšerky přilákat.

Kdo nezná mobilní aplikaci Pokémon Go, která stírá hranici mezi realitou a virtuální realitou, je určitě z předešlých řádek jelen. Kolem Cvokařského muzea ovšem v posledních dnech krouží adolescenti i dospěláci s chytrými telefony a dobře vědí, co dělají. A při tom mají hodně napilno. Vždyť obludky jsou určitě v Rožmitále i na jiných místech. A tak není výjimkou, že hráč nachodí v přírodě a na zdravém brdském vzduchu i několik kilometrů za den.

Některý čtenář si možná vzpomene, že jsme vloni psali o skryté schránce, která byla (a asi stále je) umístěna u studánky nad Ruslandem. Tenkrát šlo o populární geocaching, při němž hráč při hledání takovéto schránky neboli kešky pomocí souřadnic GPS rovněž našlapal hodně velké vzdálenosti (viz: https://www.staryrozmital.cz/news/u-stribrne-studanky-je-ukryta-keska/ ), Ostatně je docela možné, že i tam (anebo úplně někde jinde) se také potuluje nějaký pokémon. Kdo ví ... 

 

Pokestop u Cvokařského muzea a obrázek z posledního čísla týdeníku Téma



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode