Post starosty obhájil Josef Vondrášek

05.11.2018 19:10

Podle očekávání byl dnes večer na ustavujícím zasedání nového zastupitelstva města Rožmitálu pod Třemšínem už po šesté zvolen na místo starosty kandidát koalice Ing. Josef Vondrášek (68). Dneškem tak v této funkci už začíná jednadvacátý rok.

Místostarostou byl opět zvolen Mgr. Pavel Bártl a pětičlenná rada bude po dnešních volbách pracovat ve složení Mgr. Pavel Bártl, Jana Brdová, Aleš Haluska, JUDr. Josef Kaiser a Ing. Josef Vondrášek. Pro všechny kandidáty hlasovala ve veřejném hlasování celá desetičlenná koalice, šestičlenná opozice (František Částka se zasedání nezúčastnil a bude dodatečně skládat slib) se zdržovala hlasování.

Protikandidát se objevil ve volbách pouze jediný, a to když ODS navrhla na funkci starosty Ing. Ph.D. Rudolfa Mareše a spojila ji s tajným hlasováním. Ovšem při převaze koalice KSČM, ČSSD a Nezávislí) nad opozicí (ODS, Mladí pro perspektivní Rožmitálsko, Nezávislí kandidáti s podporou STAN a KDU-ČSL) 10:7, se návrh jevil jako zcela nereálný a obstrukční.

Předsedou finančního výboru byl zvolen Jaroslav Zíval z koalice a předsedou kontrolního výboru jednomyslně Ing. Ph.D. Rudolf Mareš z opozice. Dodatečně byl opozicí na zasedání předložen návrh na zřízení výboru (či komise) pro životní prostředí, jemuž by předsedal Ing. Josef Hrdina. Hlasováním byl tento bod zařazen na zítřejší první zasedání městské rady.

Program dnešního prvního zasedání zastupitelstva, jehož se zúčastnilo pětatřicet, převážně mladých občanů, běžel jako po drátkách. Lze si jen přát, aby konstruktivní atmosféra nejvyššího orgánu města vydržela po celé čtyřleté období.

Koalice a ...

... opozice na dnešním zasedání

Všichni přítomní zastupitelé ze všeho nejdřív složili slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu města a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky“.

 

Celkový pohled do sálu Společenského centra

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode