Potkali jsme dvě světlušky...

24.12.2013 12:24

Při toulkách večerním - místy osvětleným, místy temným - Starým Rožmitálem jsme včera 23. prosince 2013 na nábřeží Bartoloměje Sadílka v Luhu narazili na dvě světlušky. Nejdříve jsme si mysleli, že nesou z Palestiny Betlémské světlo, ale po prolustrování jsme zjistili, že si jen budou svítit na cestu, která je čeká Alejí Johanky z Rožmitálu.

Nechtělo se nám věřit, že na aleji od posledního domku v Luhu není jediné světlo, dokonce, že už nesvítí ani lampa u posvátné ztepilé lípy, která alespoň naznačovala směr, kudy vede cesta. I vydali jsme za hvězdné oblohy, ale bez svitu měsíce, naší reprezentativní alejí. Jak to dopadlo, vidíte na snímcích.

Na nábřeží jsme potkali dvě světlušky...

...pak jsme šli alejí, až jsme se dostali na dva metry před balvan, který - jistě správně - zabraňuje vozidlům v jízdě. Kdybychom však o kameni předem nevěděli, tak bychom se o něj přerazili. Takhle asi vypadá egyptská tma. Světýlko u Podzámeckého dvora nikde.

Balvan jsme obešli a pořídili snímek opět ze dvou metrů od něho směrem do Luhu. Kámen není na snímku a nebyl ani ve skutečnosti vůbec vidět.

Zpráva o Vánocích by však měla mít také něco pozitivního. Na tomto snímku není nějaké velkoměsto u jezera, ale Starý Rožmitál (konkrétně domy v Rybově ulici) fotografovaný z aleje přes Podzámecký rybník. Světlé body na obloze jsou hvězdy.

No, není to paráda?

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode