Příběh rožmitálské kanalizace ještě nekončí 1/9

02.12.2016 03:25

Všechno začalo už počátkem roku 2007. Vláda Mirka Topolánka slíbila, že do zanedbaného regionu Podbrdska napumpuje jednu a čtvrt miliardy korun. Přitom svatosvatě přísahala, že to nemá nic společného s protesty obcí proti výstavbě amerického vojenského radaru, i když to bylo jasné i té nejposlednější lišce v Brdech.

Starostové začali kout velkolepé plány, jak vylepší silnice, postaví vodovody, kanalizace a kdo ví co ještě. V USA však o rok později zvolili prezidentem Baracka Obamu, který na rozdíl od svého předchůdce radaru nevěřil a plány na jeho zřízení smetl ze stolu. A tak také vláda zrušila peníze pro Brdy.

Několik podbrdských obcí však dokázalo pro své záměry nějaké dotace z centrálních peněz přeci jen dostat. Patřil mezi ně i Rožmitál pod Třemšínem, který si mohl nechat za získané dva milióny zpracovat ústeckou firmou Provod – inženýrská společnost s.r.o. projektovou dokumentaci pro stavební řízení na výstavbu kanalizace.

V roce 2008 byla dokumentace hotova a o rok později 5. srpna 2009 vybírá pětičlenná hodnotící komise ve výběrovém řízení, jež pro město organizovalo pražské eseróčko Tercier, generálního dodavatele na výstavbu kanalizace. Ze šestnácti uchazečů zvítězila firma Vodní stavby Rokycany s.r.o., která předložila nejnižší nabídku, což bylo jediné výběrové kritérium.

Akce „Dokanalizování obce Rožmitál pod Třemšínem, rekonstrukce kanalizace a rekonstrukce čistírny odpadních vod“, kterou zvládnou Vodní stavby Rokycany za 69 880 035 Kč bez DPH, může začít.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode