Příběh rožmitálské kanalizace ještě nekončí 7/9

16.12.2016 06:10

V létě 2011 se konečně začalo s asfaltováním ulic ve městě a třeba taková Nádražní si od výmolů a prachu oddechla po více než roce. Ve Starém Rožmitálu je ale situace i nadále kritická a zoufalé občany už nedovede uklidnit ani starosta. Přijíždí i redaktor Příbramského deníku a svoji návštěvu popisuje takto:

„Vyjedeme? Nevyjedeme? Tuhle otázku si i několikrát denně pokládají obyvatelé Starého Rožmitálu. A už to bude trvat skoro rok. Od října loňského roku, kdy stavební firma rozkopala ulice kvůli kanalizaci, bojují obyvatelé s výkopy, blátem nebo prachem. „Nemůžete si ani objednat dříví nebo uhlí, nevíme totiž, kdy zase a kam najede technika,“ shodují se místní. (...)  Zajeli jsme se do Rožmitálu podívat – staré potrubí čouhající do cesty s ostrými hranami nebylo označené, stačí trocha nepozornosti a s autem skončíte na jedné z mnoha podobných nástrah.

 „Tady se chvíli dělá, pak zase nedělá, už toho máme dost. Nikdo s námi nekomunikuje,“ stěžují si obyvatelé na prapodivné způsoby prací v ulicích. „Nic není označeno, nikdo neřekne, kdy bude jaká cesta neprůjezdná. Vemte si, jak se tady chodí starším lidem o holích nebo maminkám s kočárky. Nikdo neřekne, kdy se bude pokračovat a teď firma, co opravuje silnice, prý nedostává peníze, tak řekli, že skončí.“

 Už to trvá hodně dlouho a všem to tady komplikuje život. Pochopitelně všichni očekávali problémy při práci na kanalizaci, ale tohle je už prý nad jejich síly. A představa, že tu budou dále kličkovat ať už pěšky nebo s auty v rozkopaných ulicích, jim nedá spát.“

V listopadu konečně začíná ve Starém Rožmitálu úprava povrchů ulic a jako poslední se v květnu roku 2012 asfaltuje Cvokařská. O rok později v říjnu je pak dokončena celková rekonstrukce Rybovy ulice.

Položením asfaltu jako by byly pod něj uklizeny všechny problémy. Ale nebyly.

Starý Rožmitál, nábřeží B. Sadílka, začátek dubna 2011

Starý Rožmitál, nábřeží B. Sadílka, konec května 2011

Starý Rožmitál, začátek aleje, konec května 2011

Starý Rožmitál, nábřeží B. Sadílka, začátek srpna 2011

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode