Příběh rožmitálské kanalizace stále nekončí

09.01.2017 05:05

Před vánočními svátky jsme skončili seriál Příběh rožmitálské kanalizace ještě nekončí posledním devátým dílem. Nyní však vešly ve známost další informace, takže se ke kauze vracíme.

Proti bývalým jednatelům Vodních staveb Rokycany a jejich obchodnímu partneru jsou totiž nyní vedena dvě trestní stíhání za více než 20 milionů korun. „Je nepochybné“, sděluje Krajskému soudu v Plzni insolvenční správce,“ že veškerý majetek firmy byl záměrně a sofistikovaně, za použití zahraničních osob, jako tzv. bílých koní, vyveden na přelomu let 2011 a 2012 z majetkové podstaty.“

A jak dopadlo několik desítek věřitelů? V průměru by měli být uspokojeni ve výši 42,3 % svých pohledávek. Firma Josef Mázdra, která pracovala na kanalizaci v Aleji Johanky z Rožmitálu, tak z nárokovaného milionu nedostane 539 tisíc Kč a město Rožmitál z požadovaného 1,6 milionu za subdodavatelské práce neuvidí 928 tisíc Kč. Ale ještě je zde stále několik háčků, které brání vyplacení zachráněných částek na účty věřitelů. Takže: dokud nebudou mít peníze od insolvenčního správce v bance, nelze hovořit – alespoň ze strany věřitelů – že příběh rožmitálské kanalizace skončil.

Seriál jsme nyní sestavili do souvislého celku, který si můžete přečíst v rubrice Další seriály.

Starý Rožmitál, Železná ulice, začátek října 2010

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode