Proč byla sešlost u Chloupkouc?

06.07.2022 12:53

Po tři roky až do roku 2019 jsme zveřejňovali seriál nazvaný Než vzpomínky zapadnou. Vaše staré fotografie spolu s popisky tenkrát zaplnily dvacet osm dílů, které jsme nakonec shrnuli do třech souborů, jež také pod názvem Než vzpomínky zapadnou I - III jsou natrvalo zaznamenány v rubrice Další seriály.

Teď se nám dostali do rukou díky Marie Kalové (Morové) z Luhu dvě zajímavé fotografie z konce 40. let minulého století pořízené na zápraží domku č. p. 18 v Cvokařské ulici, kde se říká u Chloupkouc nebo také u Křížouc.

Na těchto záběrech můžeme dokumentovat, jak je obtížné - když jsou bez poznámek - poznat osoby na nich zvěčněné. Přesto snímky, i když nekvalitní a původně jen ve velikosti vizitky, mají velkou dokumentární hodnotu, protože vypovídají o tehdejší době. Právě Marie Kalová, která je na nich jako asi desetiletá, dovedla aspoň některé osoby poznat. Doplníte další? A máte podobně zajímavé staré fotky ze Starého Rožmitálu v rodinných albech?

Zleva: Eva Sobotková (Rusouc), Veselá (Fr. Veselého babička), nějaká paní z Ameriky, Marta Blažková, Anna Sadílková s vnukem Františkem (bydlí v Plzni), před paní Sadílkovou Josefa Morová a v čepici Josef Mora, před nimi Marie Kalová (která teď identifikovala osoby) a vedle ní její bratr František Mora, Alois Kříž v klobouku s knírkem, Josefa Křížová (manželka Aloise Kříže), paní či slečna zcela vpravo asi Anna Beranouc (sestra paní Marie Morové z Rybovy ulice).

Zleva: chlapec Karel Veselý, ?, Josef Veselý (táta Františka), teta Marie Veselá, vnuk Karel, Eva Sobotková, její syn Václav, Američanka, Marie Minaříková, Marie Chloupková, ?, ?, Josefa Křížová, hrobař Svatoň, ?, Sobotka (syn Rusové), zcela vpravo asi Anna Beranová. 

Fotografováno ve stejný okamžik a na stejném místě, jako menší skupina. Pár v popředí (ona a on) neznámý, ale asi něco oslavoval a proto ta sešlost.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode