Procházka po centru Starého Rožmitálu

04.08.2014 11:41

Dostali jsme od jednoho, už kolem sedmdesátky mladého starousedlíka vynadáno, že cokoli napíšeme o technických službách Rožmitálu, pokaždé je to jenom chvála. A že to tak vždycky není, a že teď, když se nepěstují brigády, ani nevychází Dikobraz, nikdo nikoho nepřinutí něco udělat navíc nebo i jen svoji povinnost ...

Oponovali jsme, že na našem webu se snažíme především publikovat v dnešní době tolik chybějící kladné zprávy, jak nás v tomhle směru chválí například Emanuel Šmíd z Ruslandu, ale bylo to marné – tak nás tento kritik trochu povodil po centru Starého Rožmitálu.

V polovině května vybudovalo město místo plechové autobusové zastávky krásný záhon, aniž do něj cokoli zasadilo. Za dva měsíce 3. července přijeli pracovníci a vytrhali džungli plevele, aniž by opět cokoli zasadili. V těchto dnech po deštích a při parnu se má plevel opět čile k světu. Jsme napnuti, o co se tu vlastně hraje?

Díky rekonstrukci Rybovy ulice především z peněz Evropské unie a Středočeského kraje vzniklo krásné náměstíčko (až na ten mlýn a hospodu!), radost pohledět či pobýt. Ale jen pár měsíců. Dlouho už nikdo chodníky nezametá ani nepleje a listí se válí u obrubníků. Kritik prý ví proč: Město nemá ani košťata ani lopaty ani chemický postřik na plevel!

Sloupky s dopravními značkami jsou zrezlé a zcela nové zrcadlo bylo naśazeno na hnusný starý sloupek (!) A tak starousedlící a chalupáři začínají pracovat na obecním sami. Přece si před svými opravenými chalupami nenechají dělat ostudu!

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode