První dny Josefa Vondráška v poslanecké sněmovně

14.12.2013 09:11

Starosta Rožmitálu p. Tř. Ing. Josef Vondrášek byl 26. října 2013 jako nezávislý zvolen na kandidátce KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. O den později se stal členem klubu KSČM a 4. prosince byl zvolen do rozpočtového výboru, jehož předsedou je Ing. Václav Votava z ČSSD.

Hlavním úkolem rozpočtového výboru je projednání návrhu státního rozpočtu České republiky a projednání státního závěrečného účtu. Dále se výbor zabývá legislativní činností – garantuje projednávání návrhů zákonů týkajících se daní, bankovnictví, pojišťovnictví, kapitálového trhu, rozpočtových pravidel apod. Kromě celkového projednání státního rozpočtu náleží výboru působnost k projednávání rozpočtové kapitoly Kanceláře prezidenta republiky, Poslanecké sněmovny, Senátu a dalších institucí.

Josef Vondrášek do 13. prosince 2013 absolvoval čtyři schůze sněmovny a čtyři schůze rozpočtového výboru, který projednává především návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2014.

Na dosavadních čtyřech schůzích sněmovny nebyl z celkových 143 hlasování pouze čtyřikrát přihlášen, takže účast při hlasování měl 97,2 procent!

Regionální kancelář si poslanec Josef Vondrášek otevřel v Klaudově ulici 76 v centru Příbrami.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode