Reakce na první část článku o spolku Rožmitálský zámek

04.03.2019 00:34

Od předsedkyně spolku Rožmitálský zámek paní Kristýny Machové jsme obdrželi reakci na páteční úvodní část článku, kterou si můžete připomenout na https://www.staryrozmital.cz/news/rozmitalskemu-zamku-bude-pomahat-spolek-rozmitalsky-zamek-1-2/

Vážený pane Jirásku,

ráda bych reagovala na článek uveřejněný na webu staryrozmital.cz ze dne 2.3.2019 s názvem Rožmitálskému zámku bude pomáhat spolek Rožmitálský zámek.

Děkujeme za uveřejnění informací o založení spolku. Ráda bych některé informace upřesnila.

Spolek Rožmitálský zámek z.s. (RZ z.s.) byl založen jako místní organizace, která zaštiťuje již probíhající aktivity celé řady lidí, kteří zámku věnovali a věnují svůj čas a energii. V tomto smyslu se tedy nejedná o novou organizaci per se - pouze usazuje již probíhající a naplánované aktivity do právního rámce. Spolek funguje v přímé kooperaci s Czech National Trust (CNT), který organizačně upřednostňuje spolupráci s místními dobrovolnickými spolky.

Aktivity CNT a  RZ z.s. probíhají s vědomím Trinity Coop s.r.o. a s její součinností. Tato součinnost je samozřejmě nezbytně nutná pro jednání s různými institucemi, např. památkovým odborem MÚ Příbram. Zde je potřeba dodat, že společnost Trinity Coop logicky jedná prostřednictvím jednatele firmy. Možné spekulace nad tím, jestli většinového podílníka společnosti jeho obchodní majetek zajímá či ne, jsou v tomto směru zavádějící, neboť je o aktivitách informován a uděluje k nim souhlas.

Z vašeho dlouhodobého zájmu o situaci se zámkem je zcela zřejmé, že Vám i nám jde o tu stejnou věc, tj. o záchranu Rožmitálského zámku a jeho uplatnění v životě města. V tomto kontextu se domnívám, že všichni zúčastnění, a to včetně Trinity Coop, se o toto v posledním roce dle svých nejlepších možností snažíme.

Přejme si, aby naše vzájemné snahy vydržely a přinášely kýžené výsledky.

Kristýna Machová

Rožmitálský zámek z.s.

3.3.2019 v Rožmitále pod Třemšínem

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode