Řidič(ka) má předvídat nebo by měl být za každým rohem policajt?

09.06.2023 00:20

Článek Jak přinutit řidiče jet v Rybovce třicítkou přinesl na facebooku přehršel nejrůznějších názorů a nápadů. Resumé je však jasné: Záleží jen a jen na řidičích a - v zájmu genderové vyváženosti - na řidičkách, aby dodržovali pravidla a předvídali možná nebezpečí. Jinak by musel být za každým rohem policajt.

Zběsilá jízda není totiž ve Starém Rožmitále problémem jen v Rybově ulici. Třicítka je i v Cvokařské. Především speditérským a zásobovacím firmám je však k smíchu.

Třicítka není na nábřeží, které je sice přehledné, ale i tady by malé dítě mohlo náhle vyběhnout mezi spoustou parkujících aut rovnou někomu pod kola.

Problémovou se jeví Alej Johanky. Když někdo zmrzačí dítě, jichž tady hlavně o víkendech a prázdninách pobíhá spousta a pojede míň než padesátkou, bude sice z obliga, ale bude si svoji neopatrnost vyčítat do konce života. Auto je zbraň. Ve slepé aleji je problém rychlé jízdy některých automobilů o to pikantnější, že zde jezdí především rezidenti, z nichž některým si na asfaltu hrají vlastní malé děti.

Před sedmi lety došlo k vážnému úrazu devítiletého chlapce v Rybově ulici, přičemž řidič pravidla silničního provozu neporušil a za nehodu nemohl. Bylo to o prázdninách, kdy děti ztrácí pozornost a užívají si volných dní. A to by měli mít řidiči i řidičky na paměti.

Kdysi vydala příbramská policie pro náš web připomenutí dětem, co nedělat o prázdninách. Neuškodí si připomenutí připomenout.

Začátek aleje

Začátek Cvokařské ulice

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode