Rožmitál povede patrně i nadále Josef Vondrášek

06.10.2018 18:42

Všechny hlasovací lístky z uren byly vysypány, hlasy spočítány a tady je výsledek, jak dopadly letošní komunální volby v Rožmitále pod Třemšínem. Stejně jako v předešlých volbách zvítězila KSČM s 29,30 % hlasů (před čtyřmi lety měla 33,42 %), před ČSSD, která získala 14,35 % (minule byla také druhá s 18,21 %) a novým uskupením Mladí pro perspektivní Rožmitálsko, které volilo 12,30 % voličů.

Nezávislí kandidáti s podporou STAN obdrželi 11,99 %, Nezávislí 11,86 % a na chvostu letos skončily ODS s 11,00 % (minule 15,83 %) a KDU-ČSL s 9,20 % (minule 10,07 procent).

A teď to hlavní. Kdo bude zasedat v zastupitelstvu města, přičemž KSČM bude mít 6 křesel, KDU-ČSL jedno a ostatní subjekty po dvou:

Za KSČM Ing. Josef Vondrášek, Mgr. Květa Jeníčková, Aleš Haluska, Václav Braun, Jaroslav Zíval a Jana Brdová, za ODS Hubert Hoyer a František Částka, Za ČSSD Mgr. Pavel Bártl a Mgr. Jaroslav Zajíček, za Nezávislé Miloslav Maroušek a JUDr. Josef Kaiser, za Mladé pro perspektivní Rožmitálsko Ing. Ph.D. Rudolf Mareš a Tomáš Henkl, za Nezávislé kandidáty s podporou STAN Ing. Josef Hrdina a Ing. arch. Jan Pešta a za KDU-ČSL Josef Hořejší.

Takže karty na další čtyři roky jsou rozdány. Asi tak za měsíc se po povolebních vyjednáních poprvé sejde nové zastupitelstvo a zvolí si starostu. Lze téměř s určitostí předpokládat, že funkci už po šesté obhájí Ing. Josef Vondrášek. Rýsuje se rovněž koalice KSČM, ČSSD a Nezávislých. Ty budou mít dohromady deset mandátů a o zbylých sedm se podělí rýsující se opozice. Tak uvidíme, jak se nové uspořádání projeví na chodu města.

Ilustrační foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode