Rožmitál předělává chodníky

23.05.2019 03:49

Jak oznámila ČTK, dostalo město Rožmitál pod Třemšínem finance z dotačního programu Dešťovka ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí. Nejvyšší částka 16 850 637 korun šla zatím do Středočeského kraje mimo jiné na náhradu nepropustných chodníků propustnými v Rožmitále. Druhou nejvyšší částku 6 681 684 korun obdržel Olomoucký kraj.

Dotace jsou určeny na systémy využívající srážkovou či odpadní vodu. Program MŽP spustilo před dvěma lety na konci dubna. Ministerstvo a fond svými projekty podporují také obce, které mohou vybudovat podzemní vsakovací zařízení nebo retenční nádrže.

Majitelé rodinných domů mohou z programu získat až 105 000 korun. Dotace jsou určeny na vybudování nádrží na srážkovou vodu na zalévání, nádrží na vodu na zalévání a splachování nebo na recyklaci odpadní vody z domácnosti.

Do poloviny prosince 2020 mohou obce a příspěvkové organizace žádat o dotaci na stavbu nových nebo regeneraci současných zdrojů podzemní i povrchové pitné vody. Dále program přispívá na zajištění průzkumných vrtů k vyhledávání zdrojů pitné vody pro zásobování obyvatel. Žadatelé mohou získat až tři miliony korun.

Ilustrační foto z Rybovy ulice

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode