Rožmitálská radnice bude lidem kompenzovat vyšší životní náklady

01.04.2020 03:33

AKTUALIZOVÁNO v 9.02 hodin: 

Na žádost rožmitálské radnice tuto zprávu doplňujeme o sdělení, že dnes je v kalendáři datum 1. dubna.

Městský úřad v Rožmitále pod Třemšínem se rozhodl, že svým občanům ulehčí od vysoké inflace, která jen za poslední rok činila 3,6 procenta. To je určitě dobře. Na druhé straně ale sám paradoxně k zvyšujícím se životním nákladům Rožmitalanů přispívá, neboť i on za své služby žádá víc peněz.

Naposled se tak stalo na podzim loňského roku, kdy rada města schválila pod č .j. 352/2019 zvýšení cen vodného a stočného o 10 korun na 68 Kč. Ještě v roce 2005 ale obyvatelé Rožmitálu platili za kubík 14 Kč a v roce 1990 dokonce jen 80 haléřů, tedy 85krát méně než nyní.

Rožmitálští si však nemusí zoufat. Pokud jde o vodné a stočné, tak na tom totiž vůbec nejsou tak špatně. Město si v divoké privatizaci prozíravě vodní hospodářství ponechalo, takže ho nikdo nenutí, aby vytvářelo nepřiměřený zisk. Jinde to mají podstatně horší. V Březnici například letos platí 86 Kč a v Příbrami dokonce 92 koruny.

Přesto rožmitálská radnice na své lidi myslí. Aby jim vynahradila zvýšení ceny za vodu, nabízí zdarma med z městských včelínů. Kdo si tedy chce posílit imunitu, stačí se domluvit s městským úřadem a cisternička se sladkým nákladem za ním dojede.

Po nezbytných úpravách je už vozidlo pro přepravu medu v dílnách technických služeb připraveno 

P.S. Až na první a poslední odstavec je ve zprávě všechno pravda. Kouzlo mystifikačních zpráv, tedy i aprílových, spočívá právě v tom, že jim lze lehce uvěřit, neboť čtenář většinou fakta zná z dřívějška, takže snadno důvěřuje i jednomu podstrčené výmyslu.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode