S čím letos ženy vyrukují v prvomájovém průvodu?

28.04.2017 03:57

Tradice retrooslav 1. máje ve Starém Rožmitále sice není dlouhá, ale zato veselá, bujará a radostná. Poprvé si členky starorožmitálského sboru dobrovolných hasičů řekly, že pobaví sebe i ostatní v roce 2012. Tehdy slavil šedesátiny zasloužilý hasič Alexander Naď a hasičky sehrály scénku v pionýrských šátcích. Nápad se líbil a myšlenka na májový retroprůvod byla tady.

První tři roky hasičky tedy na 1. máje jezdily a chodily za doprovodu uniformovaných hasičů v pionýrských krojích, od roku 2015 však začaly s inovacemi. Tenhle rok zavzpomínaly na  Kovostar, následují na JZD a letos? Nechme se překvapit.

Starší ale vědí, že ve Starém Rožmitále vedle Kovostaru a Jednotného zemědělského družstva, které dávaly místním lidem obživu, býval i čilý společenský a zájmový život. Takže je stále co si připomínat.

Prvomájový průvod letos vyjde opět v 11 hodin od hospůdky U splavu, projde Ruslandem a Luhem a ve 12 hodin se u kulturního domu připojí ke koloně alegorických vozů klubu historické vojenské techniky Brdy – Pňovice směřující do města. Šikování k průvodu však začne v hospůdce už v 10 hodin!

Nejdřív byly hasičky pionýrkami...

...pak lisařkami v Kovostaru ...

... a vloni jezedačkami

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode