Starosti ve Starém Rožmitále – 1/5

25.05.2015 08:35

V sobotu 23. května 2015 svolal osadní výbor ve Starém Rožmitále veřejné zasedání do hospůdky U splavu. Stalo se tak poprvé od uvedení pěti členů výboru do funkce po volbách na konci letošního ledna.

Zasedání se zúčastnilo na třicet obyvatel Starého Rožmitálu, ať už starousedlíků či chalupářů, kterým není lhostejné, zda žijí zde či v nějaké Horní Dolní.  

Nejdříve předseda Milan Hochmut oznámil svá dosavadní jednání na Městském úřadě v Rožmitále, kde 26. ledna přednesl na zastupitelstvu požadavky, s kterými se už dříve na něj obrátili občané.

Jednalo se o opravu děr na cestě okolo mlýna a u mostu, zhotovení přechodu pro chodce od autobusové zastávky a instalace dopravní značky „přechod pro chodce“, o umístění odpadkového koše na psí exkrementy na začátek aleje a o přidání lampy veřejného osvětlení u chalupy manželů Minaříkových v Ruslandu.

Konstatoval, že jeho návrhy na řešení zůstaly bez odezvy. Radnice mlčí.

Milan Hochmut dále navrhl, abychom se pokusili o revitalizaci plácku a především požární nádrže, která dříve sloužila i jako koupaliště. Bylo by ale nutné nádrž vypustit a vyčistit a svést do ní vodu z Křižánek. Město by podle něj nebylo proti, ale je nutné nejdříve vypracovat projekt.

Zítra: Necháme si zničit hřiště za 3 miliony?

Veřejné zasedání řídil předseda osadního výboru Milan Hochmut.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode