Starosti ve Starém Rožmitále – 2/5

26.05.2015 05:09

Petr Pazderník na veřejném zasedání osadního výboru 23. května 2015 informoval o největší investiční akci ve Starém Rožmitále (po kanalizaci) za poslední roky, která právě probíhá: o rekonstrukci a modernizace hřišť. V těchto dnech realizační firma provádí odvodnění házenkářského hřiště a začne pokládat umělý povrch.

Slavnostní otevření (i s doprovodným programem) se předpokládá v sobotu 13. června 2015, kdy by zde naši národní házenkáři měli sehrát mistrovské utkání posledního kola oblastní soutěže proti Blovicím. Vrásky na čele však dělá starost, jak sportovní areál, kde se bude moci hrát i florbal, pozemní hokej či tenis, udržet ve stavu, v jakém bude v den otevření. Nelze přece dopustit, aby se na větším a menším hřišti za tři miliony Kč proháněla nezodpovědná část mládeže na kolech, na motocyklech či si dokonce na ploše rozdělávala ohníček, jak je tomu někdy dneska.

Proto je nutné urychleně kolem hřišť postavit plot, který ovšem není součástí současné modernizace, určit správce, který se bude o areál starat a podle požadavků jej zpřístupňovat, a stanovit provozní řád. V diskuzi padl i návrh na zřízení lampy veřejného osvětlení, která by prostor nasvěcovala.

Zazněly i další návrhy, jak novou staroměstskou chloubu zabezpečit. S delším diskuzním příspěvkem vystoupil i Ing. arch. Josef Karlík, který se věnoval také své vizi jak zkulturnit celý plácek. (O ní jsme psali vloni 9. dubna, viz: https://www.staryrozmital.cz/news/plan-na-revitalizaci-placku/ )

Zítra: Proč se v hospodě U splavu musí svítit i v pravé poledne?

Osadní výbor ve Starém Rožmitále, zleva: Lucie Veselá, Mgr. Miloslav Pešta, Milan Hochmut, Pavel Naď a Lenka Vaňková.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode